نام محصول: گلابی
نام انگلیسی: Pear
نام علمی: Pyrus communis
آبیاری برداشت نور خورشید درجه حرارت کشت انجام کار مقدار pH کوددهی
متوسط 1 تا 364 روز کامل ℃10 تا ℃30 بذر متوسط متوسط 7 تا 7.5 متوسط
معرفی
شروع كشت گلابی به 2000 سال پيش در كشور چين باز می گردد. فرآيند اهلی كردن گلابی در چين آغاز شد و در حال حاضر در اين كشور بيش از 1000 رقم كه نام شاهزاده ها را به خود اختصاص داده اند وجود دارد. گلابی از ميوه هایی است كه مصرف كنندگان به علت ارزش غذایی، عطر و طعم دلپذير آن همواره به آن توجه کرده اند.
مراقبت
درخت گلابی دارای خودناسازگاری است، لذا کاشت درخت گرده زا و استفاده از زنبور عسل در باغ ضروری است. عدم کنترل علف های هرز باغات گلابی نه تنها سبب کاهش باردهی و جذب زنبور می گردد، بلکه رطوبت ابتدای فصل را افزایش داده و خسارت بیماری آتشک را به نحو چشمگیری افزایش می دهد. مهمترین بیماری درخت گلابی بیماری آتشک است.
خاک
درختان گلابی در برابر شرایط خاک و دامنه pH آن مقاومت نسبتا خوبی دارند. اما برای رشد خوب و مطلوب به خاک غنی و سبک با زهکشی خوب نیاز دارند. خاک هایی با بافت لومی برای این درخت پیشنهاد می شود. خاک بایستی عاری از نمک و آهک باشد. pH بیشتر از ۷ مناسب نمی باشد. در خاک های آهکی با pH بالای ۷/۵ به علت قلیاییت زیاد ناشی از آهک فعال و هم چنین در خاک های سنگین که دارای تهویه مناسبی نیستند، ریشه ضعیف شده و درختان مبتلا به زردی خواهند شد.
اقلیم
این درخت در مناطقی که سرمای زمستان همراه با تابستان خنک دارد، رشد می کند. مقاومت درخت گلابی در برابر با سرما، بسیار می باشد با این حال اگر سرمای هوا کمتر از منفی 24 درجه سانتی گراد کاهش پیدا کند، درخت خشک شده و از بین می رود. از حیث ارتفاع از سطح دریا درخت گلابی این توانایی را خواهد داشت که تا ارتفاع 2000 متری از سطح دریا کاشته شود، ولی با این حال هرچه در ارتفاعات پایین تر کشت شود، درخت از کیفیت مطلوب تری برخوردار خواهد بود. جوانههای گلابی در حدود ۱۵۰۰-۶۰۰ ساعت دمای زیر ۷ درجه سانتیگراد نیاز دارند تا در بهار سال بعد بتوانند باز شوند و باردهی داشته باشند.
مطالب جالب
کاشت پنبه
کاشت فلفل قرمز
کاشت هویج