13 آذر 1403

باشگاه کشاورزان جوان

کانون روستازادگان سرزمین آفتاب

کاشت درخت آلو

نام محصول: آلو
نام انگلیسی: Plum
نام علمی: Prunus domestica

آبیاری         برداشت            نور خورشید           درجه حرارت          کشت            انجام کار            مقدار pH               کودهی
متوسط      1 تا 364              روز کامل               ℃15 تا ℃40           نهال             متوسط              5.5 تا 6.5              متوسط

معرفی

دامنه پراکندگی جغرافیایی آلو بسیار گسترده است و گونه های مختلف آن در سراسر نیمکره شمالی، به صورت بومی، وجود دارند. در حال حاضر سه گونه (آلوی اروپایی، آلوی ژاپنی و آلوی آمریکایی) از این میوه در سراسر دنیا کشت می شود. اغلب ارقام تجاری متعلق به گروه آلوی اروپایی (Prunus domestica) هستند. میوه‌ این گیاه علاوه بر مصرف خوراکی از آن برای تهیه لواشک، آشپزی و … نیز استفاده می‌کنند که خواص بسیاری دارد و سرشار از ویتامین‌های مختلف است.

مراقبت

هرگز درختان آلو را چسبیده به هم یا نزدیک به دیگر گیاهان نکارید. در زمان بلوغ درخت، به منظور داشتن فضای کافی جهت حرکت در اطرافشان (برداشت محصول و نگهداری)، همین طور در اختیار داشتن فضای کافی برای سیستم ریشه‌ای بایستی فضای اطراف آن خالی باشد. آبیاری عمیق کمک می کند تا ریشه های آلو عمیق تر در خاک گسترش یابند، به این ترتیب درخت مقاومت بیشتری در برابر خشکی و نوسانات دمایی خواهد داشت.

خاک

بهترین خاک برای کاشت آلو، خاکهای با بافت لوم و لوم شنی با زهکشی خوب و فاقد شوری و خاصیت قلیایی می باشند. خاکی که دارای مقادیری از پتاس باشد برای کاشت آلو ارجحیت دارد. زیرا پتاس یکی از نیازهای آلو برای رشد می باشد. درختان آلو بهترین رشد را در خاک اسیدی تا خنثی با pH بین 5.5 تا 6.5 دارند و به ندرت در خاک قلیایی عملکرد خوبی نشان می دهند.

اقلیم

در نقاطی كه زمستان های سرد و تابستان های گرم و خشک دارند، آلو محصول بيشتر و كيفيت بالاتری دارد. به طور کلی نیاز سرمایی آلو بین 500 تا 1800 ساعت دمای کمتر از 7 درجه سانتیگراد است. اين درختان نسبت به سرمای بهاره تا اندازه ای حساس هستند.

About Author