13 آذر 1403

باشگاه کشاورزان جوان

کانون روستازادگان سرزمین آفتاب

کاشت باقلا در مزرعه

نام محصول: باقلا
نام انگلیسی: Broad bean
نام علمی: Vicia faba

آبیاری         برداشت          نور خورشید          درجه حرارت          کشت          انجام کار         مقدار pH           کودهی
متوسط      90 تا 200           روز کامل             ℃16 تا ℃25            بذر             متوسط             6 تا 7              متوسط

معرفی

باقلا گیاهی یکساله، علفی و ایستاده، با رشد نامحدود و دامنه سازگاری وسیع است. مناطقی با آب وهوای گرم و معتدل، مانند مناطق مدیترانه ای، برای رویش باقلا مناسب هستند. در مناطق سردسیر نیز کشت بهاره باقلا امکانپذیر است. به سبب میزان زیاد تثبیت زیستی نیتروژن و شکستن چرخه بیماریهای غلات، باقلا بهترین گزینه برای تناوب با غلات و دانه های روغنی است.

مراقبت

باقلا دوره رشد طولانی دارد و در برابر کم آبی مقاوم نیست. مهمترین مراحل آبیاری برای این گیاه هنگام گلدهی و آغاز غالف بندی است. حذف علف های هرز در مراحل اولیه رویش باقلا قبل از خسارت زدن به سیستم ریشه در اثر رقابت مهم می باشد. به طور کلی تولید باقلا به کودهای ازته نیازی ندارد. کوددهی بیش از حد موجب بیماری قارچی در گیاه می‌شود.

خاک

باقلا خاک های نسبتا رسی، حاصلخیز و سنگین را بهتر می پسندد. این گیاه قادر به تحمل شرایط ماندابی نیست و اسیدیته مناسب برای رشد در این گیاه حدود 6 تا 7 است. اضافه نمودن کودهای فسفره در اراضی رسی، شنی در افزایش میزان محصول بسیار موثر است.

اقلیم

باقلا محصول فصل خنک است و قادر است دمای تا منفی 4 درجه سانتی گراد را تحمل کند، ولی بیش از این دما بوته آن خشک شده و از بین می‌رود. دمای لازم برای سبز شدن بذر باقلا ۳/۵ تا ۹ درجه سانتی گراد است؛ بنابراین در مناطقی با زمستان معتدل، این گیاه را در پاییز کاشته و در بهار محصول آن را برداشت می‌نمایند و در مناطقی با زمستان خیلی سرد در بهار کشت می‌شود. حساس ترین مرحله برای باقلا 20 روز قبل از گل دادن آن می باشد که در مقابل هوای سرد و بارانی و نور کم فوق العاده حساسیت نشان می دهد.

About Author